VC Herentals plaatste zich voor de halve finale.Veel volk voor de derby en beide teams deden de ploegen genieten.

Van Doninck bracht VC Herentals op voorsprong maar Dominique Olieslagers stelde gelijk.

Er waren kansen voor beide teams maar Verbert kopte op aangeven van Slechten de 1-2 op het bord.

OG Vorselaar wou wel, kreeg ook een aantal kansen maar in het slot maakte Verschaeren de 1-3.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC/ Nnieuws :

VC Herentals trok in deze bekerderby naar OG Vorselaar in de kwartfinales van de Beker van Antwerpen. Hoewel beide ploegen de competitie als prioriteit beschouwden stelden de trainers hun sterkste elftal op.

De wedstrijd begon alvast aan een hoog tempo en de bezoekers kwamen al heel snel op 0-1. Een voorzet van Slechten werd weggewerkt in de voeten van Van Doninck en die twijfelde niet, van ver bracht hij Herentals op voorsprong.

Een minuutje later alweer een goede kans voor rood-wit, Slechten werd schitterend op rechts weggesstuurd maar zijn voorzet werd nipt voor de aanstormende Dufraing weggewerkt. Vorselaar kwam niet in het spel voor maar bij de eerste beste tegenprik stond het wel gelijk. Een voorzet van Kenis werd door de vrijstaande Olieslageres binnen gekopt.

Aan de overzijde kon Verbert een teruglegger van Van Genechten niet afronden maar nog voor de twintigste minuut op de stadionklok stond kon VCH alweer juichen. Slechten met de voorzet en Verbert buffelt de bal binnen. De bezoekers voetbalden duidelijk zonder competitiestress en legden tal van mooie combinaties op de grasmat.

Even na het halfuur trok Slechten de spurt van z’n leven, hield de bal nog nipt binnen en verstuurde een gemeten voorzet naar Van Genechten die zijn gekraakte schot nog in allerijl door Dubbeloy zag gered worden. Vorselaar zorgde naar het einde van de eerste helft toe voor iets meer gevaar maar pogingen van Kenis en Olieslagers werden door Maes onschadelijk gemaakt.

De tweede helft kende een heel ander verhaal. Het was de thuisploeg die het tempo bepaalde en het betere spel op de mat legde. Nog voor het uur rond was moest Verbert met een knieblessure naar de kant en ook op het veld kreeg rood-wit geen poot meer aan de grond. Olieslagers was met de kop reeds dichtbij de 2-2 maar even later miste OG dé kans op de gelijkmaker wanneer een voorzet van Leys de vrijstaande Van Sprengel bereikte maar doelman Maes en de goed geplaatste Van Doninck voorkwamen in extremis een gemaakt doelpunt.

In de laatste minuten van deze wedstrijd gooide coach Beyens nog enkele jongeren in het strijdperk, zo mochten Verschaeren, Soentjens en Dolfijn (die Verbert verving), proeven van een kwartfinale in de beker. In de slotminuten kon Herentals één van de weinige keren dat het in de tweede helft dreigde de thuisploeg toch helemaal uittellen. Verschaeren duwde beheerst de 1-3 en zo het ticket voor de halve finale in doel.

Herentals won deze derby dus met 1-3 en legde daarvan de basis in een sterke eerste helft, de tweede helft mocht liefst snel vergeten worden maar dit bekeravontuur was zeker geen prioriteit voor de club. Bovendien valt het af te wachten hoe de blessure van Verbert evolueert maar de eerste tekenen waren alvast niet gunstig.

De halve finales worden op dinsdag 1 mei afgewerkt en daarin neemt VCH het thuis op tegen de winnaar van het duel Houtvenne – Sint-Job.

VCH speelde met: Maes Jens; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Luyckx Lars; Schuerwegen Joris; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Genechten Steven; Van De Weyer Dries; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Soentjens Kristof; Dolfijn Benoit; Verschaeren Jason; Heylen Gerd

Vervangingen: 55e Dolfijn Benoit voor Verbert Jonas; 80e Heylen Gerd voor Van Peer Nick; 85e Verschaeren Jason voor Van Genechten Steven; 89e Soentjens Kristof voor Van Doninck Jelle.

Doelpunten: 5e Van Doninck Jelle 0-1 ; 11e Olieslagers Dominique 1 – 1 ; 19e Verbert Jonas 1 – 2 ; 89e Verschaeren Jason 1 - 3.